Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »

Zdjęcie

CHLEB typu KR-IRL. SPORT; tak ! NADWAGA; nie !

CHLEB NA OSTEOPOROZĘ-IRL INDEKS GLIKEMICZNY CHOLESTEROL CZEKOLADA GOTOWANIE GLUTEN HEMOROIDY KSIĄŻKI TŁUSZCZ WEGETARIANIZM

14 odpowiedzi w tym temacie

#1 BoKo

BoKo

    Stażysta

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 20 postów

Napisano 14 kwiecień 2009 - 13:24

__________________________________________________________________________________________________

ZOBACZ  ZATEM: ♥♥♥♥♥

Niezbędna, kreatywna energia.

 

CHLEB  TYPU  KR-IRL. ANTYCUKRZYCOWY. ***** 

1.TEMAT.

a._: http://www.e-holandi...19&p=7973#p7973

 

ARTYKUŁ  BH.548.

1._: http://www.instytuti...m.pl/index3.php

2._: http://www.modauroda.fora.pl/diety,7/odchudzanie-wylacznie-jako-zywienie-racjonalne,799.html

3._: http://www.powitamin.../nowy_chleb.php

 

Biologia, medycyna.

1.TEMAT./ + inne artykuły wg kolejności.

 

P. S. Przy celiakii nie dodajemy otrębów pszennych.

 

__________________________________________________________________________________________________


Użytkownik BoKo edytował ten post 15 sierpień 2013 - 16:23


#2 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 18 czerwiec 2009 - 19:37

Super pomysł. Sprawdziłam, że działa no ale ten smak jest ekstra.

#3 BoKo

BoKo

    Stażysta

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 20 postów

Napisano 06 wrzesień 2009 - 18:51

__________________________________________________________________________________________________

ZOBACZ  TAKŻE: NISKIE  WĘGLOWODANY. (NEWS) ♥♥♥♥♥

Niezbędna, kreatywna energia.

 

RYŻ  BIAŁY. ŻYCIOWA  ENERGIA. ***** 

BH.240.

a._: http://diety.pozmu.n....php?t=220#1119

 

ARTYKUŁ  BH.548.

1._: http://www.instytuti...m.pl/index3.php

2._: http://www.forum.trzcianka.com.pl/viewtopic.php?f=32&t=1554

4._: http://uwagababciago...ej-z-ryzem.html

 

Biologia, medycyna.

BH.240./ + inne artykuły wg kolejności.

 

__________________________________________________________________________________________________


Użytkownik BoKo edytował ten post 15 sierpień 2013 - 16:28


#4 ~Adam IWENS, Toruń~

~Adam IWENS, Toruń~
  • Goście

Napisano 12 kwiecień 2010 - 10:45

INDEKS GLIKEMICZNY.

INDEKS GLIKEMICZNY. To BŁĘDY merytoryczne i NIEprawdy BIOLOGICZNE !!
MM.4.
TEMAT: Pseudo metoda, oparta na masie pomyłek oraz biologicznym KŁAMSTWIE !!

Polacy chcą być szczupli i zdrowi dlatego mówią: DOŚĆ szerzenia nieprawd i KŁAMSTW ze strony piewców Tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO.

Dwa niezależne ośrodki diabetologiczne oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. INDEKSIE GLKEMICZNYM, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru po spożyciu zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u POLAKÓW.

Po tych badaniach identyfikujących prawdziwe OZNACZENIE pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do PROKURATURY, a następnie skierowana do SĄDU.
Po drobiazgowej i pełnej ocenie SĄDU nastąpi odpowiednia FALA wniosków odszkodowawczych ze strony POLAKÓW otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO, pełnego błędów merytorycznych
i NIEPRAWD biologicznych.


Wg tego IG to po czekoladzie 70% się CHUDNIE, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka WYDALA; wg tej bzdurnej i nieprawdziwej teorii. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli
w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy).
Np. maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. RYŻ biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski.
Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ZIEMNIAKI, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: BIOLOGICZNA N I E P R A W D A.

Np. FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów
w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) które podnoszą poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący JAKOBY wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

Odpowiedź jest oczywista: MARKETING i TOTALNA BZDURA. Takich przykładów jest B. DUŻO.

Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i NIE jest to TRUDNE !! :lol:

Tzw. Indeks glikemiczny, którym to Polacy są okłamywani, przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę;
cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce,
pt. _______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.

Dlatego też piewcy tzw. IG czując się zdemaskowanymi propagatorami KŁAMSTW swoje frustracje próbują
niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową.
Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza POLICJA sprawdzając stale IP komputerów.

Notariusz kompletuje też materiały pokazujące próby dyskredytacji i oskarżania właścicielki instytutu
i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy
w internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie.
(IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła POLICJA, a jest jasne i przygotowywane dla SĄDU).

Zasady, teorie dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel dotyczących tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na ZIEMI.

Należy PIĘTNOWAĆ nieuczciwość, celowe i stałe podawanie NIEPRWD czyli prostackie OSZUSTWO !!
Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie SĄDU.
Musimy mieć świadomość Kto do nas pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ. :rolleyes:

Przecież do Nich nie możesz zadzwonić, bo nie ma gdzie. Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym NAUKOWYM REŻIMOM czyli lekko, łatwo mówią PRAWDY BIOLOGICZNE, które zbadali. Warto !!

Każdy zatem, tak jak nasza wspaniała artystka Pani Urszula DUDZIAK w telewizji tvn poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.

Zobacz też, prawdy biologiczne;

__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. B)
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/

Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH

#5 ~Apolonia RAST, Chicago~

~Apolonia RAST, Chicago~
  • Goście

Napisano 06 lipiec 2010 - 10:32

M. MONTIGNAC. To otyły francuski POLITOLOG !!
BH.505.
Zobacz też: :D
Wpisz sobie w Google: wprost.pl/ar/?O=90310
__ADRES_______: http://www.wprost.pl/ar/?O=90310

#6 BoKo

BoKo

    Stażysta

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 20 postów

Napisano 17 marzec 2011 - 17:51

__________________________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________________________


Użytkownik BoKo edytował ten post 15 sierpień 2013 - 16:11


#7 vincero91

vincero91

    Młodszy dziennikarz

  • Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 85 postów

Napisano 11 sierpień 2011 - 16:44

setki ofert pracy z woj. podlaskiego
http://www.opodlaskie.pl/

#8 BoKo

BoKo

    Stażysta

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 20 postów

Napisano 19 grudzień 2011 - 13:30

__________________________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________________________


Użytkownik BoKo edytował ten post 15 sierpień 2013 - 16:15


#9 BoKo

BoKo

    Stażysta

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 20 postów

Napisano 19 grudzień 2011 - 13:32

__________________________________________________________________________________________________

 

__________________________________________________________________________________________________


Użytkownik BoKo edytował ten post 15 sierpień 2013 - 16:15


#10 ~Ewa Somrowska.~

~Ewa Somrowska.~
  • Goście

Napisano 27 grudzień 2011 - 22:20

Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). ♥♥♥♥♥

1. Ewa Somrowska.

W swoim życiu przeszłam tyle diet, że nie sposób zliczyć na palcach. Poczawszy od 3 dniówek, a skończywszy na 6 tygodniowym głodzeniu się. Efektem na dzień dzisiejszy jest,
a raczej była spora nadwaga i początki cukrzycy. Zdeterminowana swoim wyglądem i samopoczuciem zaczęłam przeszukiwać internet w nadziei, że teraz coś znajdę. Coś , co pomoże wygrać mi ze swoimi słabościami.....! I znalazłam.

Indeks Żywieniowy. Instytut IRL Kraków, który stał się dla mnie wybawicielem. Nie będę tu opisywała szczegołów. Każdy może znaleźć informacje w internecie lub kupić książkę (bardzo pomocna).

Instytut propaguje jedzenie chleba KR-IRL, wspaniała receptura. Na długie godziny pozostaję syta. Jest smaczny. Nie wymaga dużego nakładu finansowego. Moj trzyletni wnuk zajada ten chlebek ze smakiem !!

Poza tym sposób żywienia polega na tym, by jeść kasze, owoce, warzywa.
Odrzucić należy cukier i mąkę. ( www.instytutirl.com.pl )

Ktoś zaraz krzyknie-mąkę?! Jak to? mam nie jeść nic co zawiera make? Ano tak. I uwierzcie mi-nawet nie pomyślicie o tych wszystkich rzeczach zawierających makę i cukier!!! Mija mi właśnie 2-gi tydzień żywienia wg Indeksu żywieniowego. Cukier już na normalnym poziomie. Schudłam już. Energia mnie rozpiera. Przemierzam codziennie 5 km szybkim krokiem.

Wcześniej podczas schylania się bolał mnie krzyż. Teraz nic mnie nie boli. Naprawdę jestem ciekawa jak będę się czuła po paru miesiącach takiego żywienia, skoro juz po 2-ch tygodniach mogłabym góry przenosić!

Pozdrawiam 28 czerwca 2011 o 10:20

#11 ~Gena Janczewska-Korczagin.~

~Gena Janczewska-Korczagin.~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 16:00

Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). ♥♥♥♥♥

1. Gena Janczewska-Korczagin.

Czy wiecie o tym że cukrzycę typu 2 i plagę otyłości wywołuje alergia na mąkę ????
Ja też o tym wcześniej nie wiedziałam.
A zaczęło się od tego, że byłam wiecznie głodna i ciągle chciałam jeść!!! Tylko że ja nie byłam świadoma tego, że cierpię z powodu głodu jakościowego!!!

No i tak trafiłam w Internecie przez Google na Instytut Naukowo-Badawczy im prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Kupiłam ich książkę: Poradnik żywieniowy człowieka w XXI wieku. I okazało się, że kryterium indeksu glikemicznego u nich nie istnieje, ale za to istnieje kryterium jakości jedzenia wg Indeksu Żywieniowego.

Ta różnica była dla mnie bardzo ciekawa. Kupiłam ich książkę, a tam na przedostatniej stronie jest przepis na chlebek z ryżu i kaszy jaglanej po jedzeniu którego ponad miesiąc zaczął mi spadać mierzony codziennie poziom cukru. No i po rozmowach ze wszystkimi mi znanymi, którzy powiedzieli że chyba muszę przejść na insulinę- zdenerwowana zadzwoniłam do dra Jarosława Michała z Instytutu i on zszokował mnie informacją o alergii na mąkę. I kto by pomyślał, że nasza cywilizacja wychowana na kulturze mąki od tej mąki może mieć alergię??? No i zaczęłam już jeść chleb na otyłość przysłany wg przepisu KR- IRL. Przestałam brać tabletki od cukrzycy typu 2. Chlebek jest smaczny i sycący, sama go piekę sobie.

No i stosując się diety Instytutu i przepisu na chleb KL-IRL w ciągu 3 miesięcy ( nie jedząc tabletek od cukrzycy ) schudłam około 8 kg. Przestałam brać leki od nadciśnienia – okazały się niepotrzebne. Po 6 miesiącach schudłam 30 kg. Teraz zostało mi do zrzucenia tylko 15 kilogramów!!!! To niewiarygodne, ale czuję się fantastycznie, jestem silna i zdrowa.

#12 ~Gena Janczewska-Korczagin.~

~Gena Janczewska-Korczagin.~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 16:02

Życie dla każdego z nas okazało się trudne, w biegu, dzisiaj już chyba szybciej biegniecie???? Cywilizacja przyspieszyła…. więc zaczęliśmy jeść co popadnie pod rękę.
Wszechświat stworzył najbardziej idealną i samodzielną jednostkę we wszechświecie do jego ochrony- tego Wszechświata- to ty człowiek i ja człowiek. Inni ludzie. Wszechświat potrzebuje naszego rozumu, a nie kilogramów, więc nie niszczmy siebie i wykorzystajmy naturę człowieka, ot chociażby po to aby nie jeść wysokich węglowodanów tylko jeść NISKIE WĘGLOWODANY!! ( www.instytutirl.com.pl )

Więc proszę was wszystkich, zadbajcie o siebie sami, nauczcie się żyć w zgodzie z naturą Indeksu Żywieniowego i zgodnie z naturą we Wszechświecie, gdzie celem w sobie nie jest jedzenie tylko zaspokajanie potrzeby żywienia, aby trwać w sposób rozumny.

Instytut Naukowo-Badawczy im prof. Ryszarda Lorenca -to jedyna instytucja, której zależy na człowieku, na sile rozumu jego przetrwania. Niektórzy słuchając mnie odbierają mnie jako członka jakiejś sekty!!! Ludzie kochani to rozum tak nakazuje! A to jest takie proste, upiec chlebek, jeść go i nie czuć głodu. A głód powoduje strach, który paraliżuje rozum. Ale głód można pokonać w prosty sposób, dzięki Instytutowi Naukowo Badawczemu im prof. Ryszarda Lorenca. Nie znam twarzy nikogo z nich. Ani dra Jarosława Michała- który jest zawsze z pomocą i daje mi poczucie bezpieczeństwa dając bardzo pożyteczne, racjonalnie uzasadnione badaniami informacje. Bardzo dziękuję Wam wszystkim z Instytutu za pomoc.

To jeszcze nie koniec moich zmagań, one ciągle trwają, ale ja jestem zdrowa i silna. Bardzo dziękuję i liczę jeszcze na wsparcie i pomoc telefoniczną dra Jarosława Michała wyprowadzającego mnie z zamętu około medycznego. Życzę wszystkim dokonania samodzielnego wyboru. Ale aby go dokonać- młodzież musi sama poznać reguły przyrody i reguły żywienia człowieka, aby połączyć to wszystko w swoim rozumie- uważam że należy włączyć to w podstawy programowe nauczania przyrody.

1 października 2011 o 18:09

#13 ~Gena Janczewska-Korczagin.~

~Gena Janczewska-Korczagin.~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 16:04

Odchudzanie z facebookiem tzw. grupa otwarta (DOKŁADNY CYTAT). ♥♥♥♥♥

2. Gena Janczewska-Korczagin.

Ja po prostu korzystam z rozumu, ale przede wszystkim poznaję cudze rozumne badania i własne wyniki działania potwierdzające, że np. od cukrzycy można się wybawić nie jedząc mąki- ta wiedza teoretyczna pochodzi z ( www.instytutirl.com.pl ) a ja sprawdziłam to w działaniu - jako indywidualny przypadek potwierdzający teorię Instytutu im prof. Ryszarda Lorenca.

Co od tego czasu wiem więcej na ten temat?

Po pierwsze są 3 rodzaje norm wynikowych standardów kwalifikujących pacjenta jako cukrzyka. Moja niewiedza wcześniej była wstydliwa.

Po drugie nadwaga jest elementem dyskryminacji u nas nawet przez diabetyków, doświadczyłam tego, a nie mogłam mieć pięknej sylwetki (to obraz zaledwie) bo doświadczałam potwornego głodu. Nikt na ten temat nie rozmawia z pacjentem jak pokonać głód.

Po trzecie nie wiedziałam co jeść, nie rozróżniałam niskich węglowodanów od węglowodanów wysokich a nie chciałam wpisywać się jako człowiek chory ( i )

#14 ~Gena Janczewska-Korczagin.~

~Gena Janczewska-Korczagin.~
  • Goście

Napisano 28 grudzień 2011 - 16:05

Po czwarte uzależniony od choroby i tabletek. Wiele ludzi umiera na raka trzustki- w tym członkowie mojej rodziny którzy byli chorzy na cukrzycę. Nie mnie sądzić o sposobie terapii medycznej, ale na dziś wiem jedno- pacjent jak współpracuje np z lekarzem rodzinnym i Instytutem im prof Ryszarda Lorenca i chce być niezależny i silny to wszystko w jego rękach, a przede wszystko w jego rozumie po to aby skorzystać z rozumu innych badaczy i sprawdzić to na sobie.
Dlaczego widzę problem w dietetykach- oni mierzą ilość węglowodanów w kromce chleba, która jest na zewnątrz mojej osoby, nazywają to I.G.

Natomiast wszystkie analizy ( www.instytutirl.com.pl ) oparte są na ICH Indeksie Żywieniowym- a to ogromna różnica, ja dzięki konsultacjom dowiedziałam się o tym, że mam wiele bakterii w przewodzie pokarmowym i mogę ilość szkodliwych zmniejszyć znacznie jedząc sól kamienną i cebulę!!!! A dlaczego potrzebna jest zdrowa i prosta bez dodatków niszczących mój organizm kapusta kiszona i kiszone ogórki????

A dlaczego trzeba najpierw zaczynać od pieczenia chlebka KR-IRL z kaszy, a nie mąki? Bo to są niskie węglowodany których potrzebuje nasz mózg. Bez pomocy Instytutu im prof. Ryszarda Lorenca nie poradziłabym sobie. Bardzo jestem Wam wdzięczna- Szanowni Ludzie Instytutu.

23 października 2011 o 17:37

#15 Szach

Szach

    Nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 21 styczeń 2014 - 09:25

Najlepiej po prostu mieć zdrową, zróżnicowaną dietę i nie kombinować z jakimiś wynalazkami. Trzeba jeść sałatki, dressingi i lekkie rzeczy i przede wszystkim dużo ryb i wystarczy. Ja w weekendy sam sobie przygotowuję jedzenie, a w tygodniu do pracy przez foodpanda zamawiam. I zdrowo się czuję.





Dodaj odpowiedź



  



Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: CHLEB NA OSTEOPOROZĘ-IRL, INDEKS GLIKEMICZNY, CHOLESTEROL, CZEKOLADA, GOTOWANIE, GLUTEN, HEMOROIDY, KSIĄŻKI, TŁUSZCZ, WEGETARIANIZM

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych