Najnowsze tematy
-
Ceny wołowiny mocno spadły. Za aferę z tzw. leżakami zapłacili uczciwi rolnicy
~wania~ - wczoraj, 21:30
-
Kładka Waniewo-Śliwno: Z jednej strony dziurawa z drugiej zamknięta (zdjęcia)
~Gość~ - wczoraj, 21:11
-
E-PIT 2019. Usługa e-PIT jest prosta, ale są pułapki. Jak się zalogować na portalu www.podatki.gov.pl
~Wioleta~ - wczoraj, 21:01
-
-
Białystok. Oszuści grasują w sklepach. Wykorzystują nowe metody działania [ZDJĘCIA]
~Jurek~ - wczoraj, 16:36
Lody (nie tylko) u Matczaka
~j23~
Napisano 18 czerwiec 2008 - 20:47
~radny~
Napisano 19 czerwiec 2008 - 18:09
Troche wiem ,chodzi o Zabludowskiego?Kto prawidłowo rozszyfruje skrót BMW temu duuuuuuuuuże lody u Matczaka
~nauczyciel~
Napisano 21 czerwiec 2008 - 15:37
Bardzo Maly Wredny=Zabludowski.I co na to j23 ,idziemy na lody?Kto prawidłowo rozszyfruje skrót BMW temu duuuuuuuuuże lody u Matczaka
~rabex~
Napisano 30 czerwiec 2008 - 14:29
Co cię zabolało, że piszę prawdę o burmistrzach? Przecież każdy widzi co oni potrafią
Chyba sam popierasz PIS z tego co wiem i z tego co wiem nasz burmistrz z PIS-uarów
~matczak~
Napisano 02 lipiec 2008 - 12:16
Popieram ,ale nie taki PIS.Malachwiej nie wiadomo kto?Chyba sam popierasz PIS z tego co wiem i z tego co wiem nasz burmistrz z PIS-uarów
~Gość~
Napisano 02 lipiec 2008 - 12:37
Głupiś, jeżeli sądzisz, że młodzi uciekają w Sokółki, bo urzęduje taki albo inny burmistrz. Gdyby młodzi zarabiali tu 4 tysiące złociszy na rękę, to żaden burmistrz, wójt, ani urzędas nie popsułby im humoru. Burmistrz może przeszkadzać Cydzikowi, ale on z Sokółki póki co nie ucieka.Masz rację, to co się dzieje w Sokółce teraz przejdzie do niechlubnej historii naszego miasta. Dlatego młodzi stąd uciekają jak najdalej, a urzędnicy modlą się, żeby prędzej skończyła się kadencja burmistrzów
~j23~
Napisano 02 lipiec 2008 - 21:03
~Sokółczak~
Napisano 03 lipiec 2008 - 10:17
Masz 100% rację, przyjechałem z zagranicy i miałem marzenia, że otworzę wielką dyskotekę dla młodzieży, żeby nie musiała jechać po wioskach na zabawy. Po rozmowach z Burmistrzami nigdy nie otworzę biznesu w Sokółce, Burmistrzowie to prymitywni ludzie, kto ich wybrał na burmistrzów skoro żaden z ich nie prowadził własnej firmy, w tych czasach to podstawa. Burmistrz, skoro nic nie osiągnął, to jak może mieć pojęcie oMasz rację, to co się dzieje w Sokółce teraz przejdzie do niechlubnej historii naszego miasta. Dlatego młodzi stąd uciekają jak najdalej, a urzędnicy modlą się, żeby prędzej skończyła się kadencja burmistrzów
prowadzeniu biznesu i tworzeniu rozwoju miasta i firm w Sokółce. Tu będzie zawsze bieda, bo bogaci nie mają możliwości rozwoju i dlatego wyjeżdżają z Sokółki jak najdalej. Z moich kolegów ani jeden nie otworzył firmy w Sokółce i wyjechał stąd, a ja wierzyłem, że mogę w swoim mieście coś zrobić. Marzenie a rzeczywistość to są dwie inne sprawy. Pozdrowienia dla wytrwałych, mam tylko jedno życie i trzeba korzystać, a nie urzerać się z burmistrzami.
~Gość~
Napisano 03 lipiec 2008 - 10:48
Hehehe, to się tak geszefty załatwia w wolnej Polszcze? Nie słyszałem, żeby ktoś z Białegostoku uciekał, bo mu się źle rozmawia z prezydentem! Chcesz dyskotekę zakładać? Kup sobie stary młyn przy Dąbrowskiego i zakładaj. A jeżeli nie dostaniesz koncesji na wódę, to postaw busik, żeby chętni mogli do Cydzika do sklepu jeździć.Masz 100% rację, przyjechałem z zagranicy i miałem marzenia, że otworzę wielką dyskotekę dla młodzieży, żeby nie musiała jechać po wioskach na zabawy. Po rozmowach z Burmistrzami nigdy nie otworzę biznesu w Sokółce, Burmistrzowie to prymitywni ludzie, kto ich wybrał na burmistrzów skoro żaden z ich nie prowadził własnej firmy, w tych czasach to podstawa. Burmistrz, skoro nic nie osiągnął, to jak może mieć pojęcie o
prowadzeniu biznesu i tworzeniu rozwoju miasta i firm w Sokółce. Tu będzie zawsze bieda, bo bogaci nie mają możliwości rozwoju i dlatego wyjeżdżają z Sokółki jak najdalej. Z moich kolegów ani jeden nie otworzył firmy w Sokółce i wyjechał stąd, a ja wierzyłem, że mogę w swoim mieście coś zrobić. Marzenie a rzeczywistość to są dwie inne sprawy. Pozdrowienia dla wytrwałych, mam tylko jedno życie i trzeba korzystać, a nie urzerać się z burmistrzami.
~Jolka~
Napisano 03 lipiec 2008 - 11:58
Nie do końca masz rację. Jaka władza, takie twoje zarobki, władza utrudnia pracodawcom, to i firmy nie mają perspektyw rozwoju i temu też pośrednio słabo płacą, bo firmy nie wiedzą co jutro władza wymyśli. Strach jest inwestować w Sokółce, bo nie wiesz co wymyśli władza, nie wiem czy wiesz, że ktoś zainwestował w klub dla młodzieży, bezalkocholowy, a Burmistrz Małachwiej zlikwidował go jednym pociągnięciem razem ze swoimi radnymi na czele z Zabłudowskim-dyrektor szkoły, bo kluby bezalkoholowe nie dają zysku dla gminy. Dałem tylko jeden przykład, że nie warto przy takiej władzy inwestować, bo jedynie można stracić. W Sokółce strach inwestować, tylko głupi, młody człowiek ma ambicje i myśli, że wiele zrobi, dopóki na własnym grzbiecie się nie przekona, że nie warto.Głupiś, jeżeli sądzisz, że młodzi uciekają w Sokółki, bo urzęduje taki albo inny burmistrz. Gdyby młodzi zarabiali tu 4 tysiące złociszy na rękę, to żaden burmistrz, wójt, ani urzędas nie popsułby im humoru. Burmistrz może przeszkadzać Cydzikowi, ale on z Sokółki póki co nie ucieka.
~Gość~
Napisano 03 lipiec 2008 - 12:10
Gdyby było tak, jak mówisz, Sokółka byłaby białą plamą, gdzie nic by nie działało, a działalność kwitłaby w Kuźnicy, Sidrze, Janowie i Szudziałowie. A czy tak się rzeczywiście dzieje? Owszem, samorząd lokalny ma wpływ m.in. na wydawanie koncesji sprzedaży alkoholu, ale to tylko jedna z nielicznych dziedzin działalności gospodarczej. Mnie się wydaje, że ważniejsze jest stanowienie prawa centralnego. Mniejsze podatki i większe zarobki sprawiłyby - jestem o tym przekonany - że wielu młodych wróciłoby z Londka.Nie do końca masz rację. Jaka władza, takie twoje zarobki, władza utrudnia pracodawcom, to i firmy nie mają perspektyw rozwoju i temu też pośrednio słabo płacą, bo firmy nie wiedzą co jutro władza wymyśli. Strach jest inwestować w Sokółce, bo nie wiesz co wymyśli władza, nie wiem czy wiesz, że ktoś zainwestował w klub dla młodzieży, bezalkocholowy, a Burmistrz Małachwiej zlikwidował go jednym pociągnięciem razem ze swoimi radnymi na czele z Zabłudowskim-dyrektor szkoły, bo kluby bezalkoholowe nie dają zysku dla gminy. Dałem tylko jeden przykład, że nie warto przy takiej władzy inwestować, bo jedynie można stracić. W Sokółce strach inwestować, tylko głupi, młody człowiek ma ambicje i myśli, że wiele zrobi, dopóki na własnym grzbiecie się nie przekona, że nie warto.
Tymczasem na tym forum uprawia się czierezwyczajną propagandę antyburmistrzowską. Nie znam Małachwieja, ale to nie samorząd lokalny jest motorem napędowym postępu gospodarczego.
~Jolka~
Napisano 03 lipiec 2008 - 16:49
Nie udawaj głupiego, bo motorem jest samorząd lokalny a nie centralny, mnie podatki nie obchodzą, bo 1% lub 2% mniejsze podatki to dla mnie byłoby małe piwo, ale jak nie mam koncesji to muszę zamknąć biznes i jechać do Londka albo dalej, nie swój kraj budować. Najważniejsze dla biznesu jest prawo lokalne, a nie centralne, widać, że nigdy nie prowadziłeś firmy i nie masz pojęcia co piszesz. Co do stwierdzienia, że jest to propaganda antyburmistrzowska to piszesz ze złości, a sam pewnie jesteś jednym z burmistrzów, bo to się czuje. To właśnie samorząd lokalny jest motorem napędowym postępu gospodarczego, dla przykładu wójt Lech z Korycina, czy ktoś go krytykuje?Gdyby było tak, jak mówisz, Sokółka byłaby białą plamą, gdzie nic by nie działało, a działalność kwitłaby w Kuźnicy, Sidrze, Janowie i Szudziałowie. A czy tak się rzeczywiście dzieje? Owszem, samorząd lokalny ma wpływ m.in. na wydawanie koncesji sprzedaży alkoholu, ale to tylko jedna z nielicznych dziedzin działalności gospodarczej. Mnie się wydaje, że ważniejsze jest stanowienie prawa centralnego. Mniejsze podatki i większe zarobki sprawiłyby - jestem o tym przekonany - że wielu młodych wróciłoby z Londka.
Tymczasem na tym forum uprawia się czierezwyczajną propagandę antyburmistrzowską. Nie znam Małachwieja, ale to nie samorząd lokalny jest motorem napędowym postępu gospodarczego.
Człowieku schowaj głowę piasek i najlepiej jej nie wyciągaj, to będzie mniej wrogiej propagandy w Sokółce.
~Gość~
Napisano 03 lipiec 2008 - 19:11
Jolka nie każdy biznes na wódzie i koncesji stoi. Jeżeli chodzi o Korycin to tam nie ma żadnego biznesu oprócz drobnego handlu.Nie udawaj głupiego, bo motorem jest samorząd lokalny a nie centralny, mnie podatki nie obchodzą, bo 1% lub 2% mniejsze podatki to dla mnie byłoby małe piwo, ale jak nie mam koncesji to muszę zamknąć biznes i jechać do Londka albo dalej, nie swój kraj budować. Najważniejsze dla biznesu jest prawo lokalne, a nie centralne, widać, że nigdy nie prowadziłeś firmy i nie masz pojęcia co piszesz. Co do stwierdzienia, że jest to propaganda antyburmistrzowska to piszesz ze złości, a sam pewnie jesteś jednym z burmistrzów, bo to się czuje. To właśnie samorząd lokalny jest motorem napędowym postępu gospodarczego, dla przykładu wójt Lech z Korycina, czy ktoś go krytykuje?
Człowieku schowaj głowę piasek i najlepiej jej nie wyciągaj, to będzie mniej wrogiej propagandy w Sokółce.
~Jolka~
Napisano 03 lipiec 2008 - 19:21
Ale za to najmniejsze bezrobocie w naszym Powiecie.Do promocji Korycina ,Sokolka nie dorowna.Jolka nie każdy biznes na wódzie i koncesji stoi. Jeżeli chodzi o Korycin to tam nie ma żadnego biznesu oprócz drobnego handlu.
~Iwona~
Napisano 06 wrzesień 2018 - 21:28
Nie umiemy w Polsce podtrzymywać tradycji, liczy się zysk.
~Iwona~
Napisano 06 wrzesień 2018 - 21:29
Nie umiemy w Polsce podtrzymywać tradycji, liczy się zysk.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych