Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »


60 odpowiedzi w tym temacie

#41 ~Edi~

~Edi~
  • Goście

Napisano 17 listopad 2016 - 19:02

Praca na piekarni wygląda tak jak piszecie...jestem bhpowcem i się temu przyglądałem.Właściciele piekarni dają pracę za 8 zł za godzinę..prowadzą lewe ewidencję czasu pracy ...ludzie pracują po 14 godzin...nikt ich nie szanuje ...i nie docenia...a właściciele jeżdżą co miesiąc na wczasy i nieobchodzi ich że ludzie ledwo wiążą koniec z końcem... Taka jest rzeczywistość!

#42 ~Piotr~

~Piotr~
  • Goście

Napisano 03 grudzień 2016 - 16:08

Pracowałem jako piekarz ok 10 lat zakończyłem w 97 roku zarabiałem 500 zł tygodniowo jako piecowy na piecu węglowym widzę że stawki stanęły w miejscu od tego czasu

#43 ~Pipol~

~Pipol~
  • Goście

Napisano 24 luty 2017 - 18:40

Witam was kochani piekarze ja przepracowałem 35ljako piekarz i nie z jednego pieca chleb jadłem,powiem tak teraz już ciężko znaleźć prawdziwego piekarza obecnie wystarczy że potrafisz wsypać mąkę i miks i naprzód .
Kiedyś w całej Polsce obowiązała ta sama receptura np.na bółki a teraz prywaciarz stwierdzi że bółki się sprzedają to od razu robi cięcie na surowcach i na wadze po prostu samo wolka i wychodzi .
Który z młodych piekarzy potrafi zrobić rogala lub chałkie z 6 kawałków
Teraz praca w piekarni to żadna przyjemność ludzie cpaja i zapieszaja po 12 godzin.
Trzymajcie się narka

#44 ~Pipol~

~Pipol~
  • Goście

Napisano 24 luty 2017 - 18:41

Witam was kochani piekarze ja przepracowałem 35ljako piekarz i nie z jednego pieca chleb jadłem,powiem tak teraz już ciężko znaleźć prawdziwego piekarza obecnie wystarczy że potrafisz wsypać mąkę i miks i naprzód .
Kiedyś w całej Polsce obowiązała ta sama receptura np.na bółki a teraz prywaciarz stwierdzi że bółki się sprzedają to od razu robi cięcie na surowcach i na wadze po prostu samo wolka i wychodzi .
Który z młodych piekarzy potrafi zrobić rogala lub chałkie z 6 kawałków
Teraz praca w piekarni to żadna przyjemność ludzie cpaja i zapieszaja po 12 godzin.
Trzymajcie się narka

#45 ~Janek~

~Janek~
  • Goście

Napisano 31 marzec 2017 - 08:03

Ja mam piekarnię i mówiąc branżowo to nie łatwy kawałek chleba. Trzeba się temu naprawdę poświęcić i w 100 % zaangażować żeby coś z tego było. Niby ludzie kupują pieczywo w pierwszej kolejności jeżeli chodzi o pożywienie i to się nie zmieni ale żeby zarobić na tym naprawdę porządne pieniądze to nie takie proste. Bardzo dobrym pomysłem jest połączenie piekarni z garmażerką bo wtedy często są kupowane obiady już na cały dzień. U mnie takim głównym punktem są w tym temacie pierogi które mam z przeróżnymi farszami od Inter Solar. Robi się wtedy całkiem porządny utarg. 

 



#46 ~wiktoria~

~wiktoria~
  • Goście

Napisano 24 lipiec 2017 - 16:07

Jaka jest wada ciasta ze chleb po wypieczenu i ostudzeniu szybko staje się twardy 2 dniach

#47 ~Pomorski~

~Pomorski~
  • Goście

Napisano 22 listopad 2017 - 19:56

Jaka jest wada ciasta ze chleb po wypieczenu i ostudzeniu szybko staje się twardy 2 dniach

-Ciasto za sztywne

-za ciepła woda wlana do ciasta. 

-zła jakość mąki 

-zbyt długi czas wypieku w niskiej temperaturze. 

Pozdrawiam :)



#48 ~Ruda~

~Ruda~
  • Goście

Napisano 30 listopad 2018 - 06:38

Masz rację robota jest ok ważne że płacą odpowiednio i na czas

#49 ~adam~

~adam~
  • Goście

Napisano 04 luty 2019 - 00:39

a gdzie cukier i polepszacz wogóle nawe rozczyn

 



#50 ~Żary~

~Żary~
  • Goście

Napisano 28 marzec 2019 - 12:42

Ja pracuje w AK Otrębusy od kilku lat i dobrze zarabiam, a firma szanuje mnie jako zaufanego pracownika. Myślę, ze to kwestia na jakie szefostwo się trafi, ja tez miałem wcześniej kilka przykrych incydentów. Szukaj i nie dawaj się wykorzystywać, w piekarni da się uczciwie pracować na poziomie, wystarczy znaleźć odpowiednia firmę!!! Pzdr 



#51 ~Lilka~

~Lilka~
  • Goście

Napisano 15 październik 2019 - 14:38

Dokladnie, cos w tym jest. Ja pracowałam w piekarni Otrębusy. Zawsze świeże i pyszne produkty pochodziły z naszych rąk, ale to też świadczy o firmie. Szef zawsze dbał o wysokiej jakości produkty, co przekładało się na jakość wypieków. Pozdrawiam załogę Otrębusów:-)



#52 ~Blackandyellow~

~Blackandyellow~
  • Goście

Napisano 31 październik 2019 - 08:52

Piekarz to nie jest łatwa praca, ale jeśli ktoś ma zapał, powołanie i to po prostu lubi to odczuje satysfakcje i zadowolenie, a i zarobki nie są złe. 



#53 ~Lucjan~

~Lucjan~
  • Goście

Napisano 19 listopad 2019 - 12:20

Od kiedy piekę chleb we własnym domu, tzn. ja kupuję mąkę z młyna (faktycznie insza jakość niż ta ze sklepu) a żona robi resztę. Chleb jest w chlebaku dobry przez praktycznie tydzień... nie do pomyślenia z tym ze sklepu.



#54 ~Bronek~

~Bronek~
  • Goście

Napisano 26 listopad 2019 - 10:07

Racja. Sam byłem piekarzem przez długi okres w życiu i mogę potwierdzić, że w tę pracę trzeba włożyć nie tylko umiejętności, ale przede wszystkim serce. W Otrębusach jak pracowałem to nauczyłem się wiele technik, ale to prawda, że tę robotę trzeba po prostu lubić. 



#55 ~Ana~

~Ana~
  • Goście

Napisano 24 styczeń 2020 - 15:00

Do wszelkiego rodzaju wypieków trzeba mieć serce. Możesz mieć najlepszą recepturę, ale bez odpowiedniego podejscia nie upieczesz tak dobrego, jak ktoś inny. W piekarni Rąbie piekarze widać i czuć , że mają serce do pieczenia , robią przepyszne chleby i ciasta 



#56 ~Lulek~

~Lulek~
  • Goście

Napisano 27 luty 2020 - 13:24

To czy piekarz wkłada serce czuć po smaku chleba. W piekarni rąbie wypieki smakują wspaniale. Chleb i bułki zawsze świeże i pyszne 



#57 ~Lusy~

~Lusy~
  • Goście

Napisano 28 luty 2020 - 11:18

To czy piekarz wkłada serce czuć po smaku chleba. W piekarni rąbie wypieki smakują wspaniale. Chleb i bułki zawsze świeże i pyszne 

Zgadzam się, piekarnia rąba to najlepsza piekarnia w Bielsko-Białej



#58 ~Ania~

~Ania~
  • Goście

Napisano 13 kwiecień 2020 - 18:14

Witam. Macie jakiś pomysł co zrobić żeby pory w chlebie były duże i chleb był pulchniejsze?

#59 ~Ania~

~Ania~
  • Goście

Napisano 13 kwiecień 2020 - 18:15

Więcej, drożdży? Ciasto ma po zamieszaniu długo stać?

#60 ~Ania~

~Ania~
  • Goście

Napisano 13 kwiecień 2020 - 18:16

Więcej, drożdży? Ciasto ma po zamieszaniu długo stać?



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych