Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »

Zdjęcie

przepis na sahlab poszukiwany


15 odpowiedzi w tym temacie

#1 pysia

pysia

    Nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 15 postów

Napisano 21 grudzień 2012 - 22:09

Szukam sprawdzonego przepisu na sachlab - budyniowy napój z regionów bliskowchodnich. W internecie jest pełno przepisów bazujących na mączce kukurydzianej a mi zależy na oryginalnym przepisie. Bardzo dobry sahlab piłam w restauracji olive garden w wawie i ten był zrobiony ze sproszkowanych bulw storczyka.

#2 anikuu

anikuu

    Nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 10 marzec 2013 - 18:05

ja osobiście korzystam ze sprawdzonej internetowe książki kucharskiej :) może znajdziesz tam schab, mi nieraz ratowała sytuację, polecam

Użytkownik anikuu edytował ten post 10 marzec 2013 - 18:09


#3 nowatorka

nowatorka

    Dziennikarz

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 184 postów

Napisano 11 marzec 2013 - 14:11

Oj coś podejrzewam, że tutaj nie chodzi wcale o schab ,a o jakiś napój o nazwie wspomnianej wyżej,czyli "sachlab" . Przyznam się szczerze, że pierwszy raz słyszę taką nazwę. Ale skoro to coś związane z budyniem - musi być pycha.

#4 Zojka

Zojka

    *****

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8210 postów

Napisano 12 marzec 2013 - 09:39

Jest pycha, ale oryginalny sahlab przygotowuje się z dodatkiem mąki z bulw storczyków. Raczej nie kupimy jej w markecie ;) Zawsze można się pocieszyć sporządzając malabi, który jest w smaku bardzo podobny do sahlabu. No i do malabi potrzebny jest "tylko" mastyks i woda różana, a nie mąka z bulw storczyków :D

Użytkownik zośka1234 edytował ten post 12 marzec 2013 - 09:40


#5 klaxa

klaxa

    Supernova SN 2005ap

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 11785 postów

Napisano 13 marzec 2013 - 09:40

No i do malabi potrzebny jest "tylko" mastyks i woda różana, a nie mąka z bulw storczyków :D


:lol: idę w poszukiwaniu na koniec tęczy

#6 nowatorka

nowatorka

    Dziennikarz

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 184 postów

Napisano 09 maj 2013 - 07:50

Dobrze byłoby sobie poczytać na ten temat, bo to nawet ciekawe : https:// filozofiasmaku.blogspot.com

Użytkownik nowatorka edytował ten post 09 maj 2013 - 07:51


#7 zakładka

zakładka

    Grafoman

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1672 postów

Napisano 09 maj 2013 - 16:49

ja osobiście korzystam ze sprawdzonej internetowe książki kucharskiej :) może znajdziesz tam schab, mi nieraz ratowała sytuację, polecam


Jaka fajowa stronka :) I przepisy różniaste superaśne. Dzx, poprzeglądam sobie ;)

#8 Kulejorz

Kulejorz

    Luis de Fun

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7408 postów

Napisano 09 maj 2013 - 21:42

Mogę prosić o sprawdzony przepis na pyzy? :D

No to proszę.

#9 ~maślakowa panna~

~maślakowa panna~
  • Goście

Napisano 10 maj 2013 - 12:36

Dobra ta książka jest. Znalazłam przepis na maślaki, które bardzo lubię pod każdą postacią :wub:

#10 zakładka

zakładka

    Grafoman

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1672 postów

Napisano 12 maj 2013 - 21:09

Też uwielbiam maślaki :D

#11 ~chleb ze serem~

~chleb ze serem~
  • Goście

Napisano 12 maj 2013 - 23:55

uwielbiam kanapki ze serem. snobizm szuka wymyślnych nazw potraw, a cudze chwaliće, swojego nie znacie, a kromka chleba ze serem smakuje lepiej niż wasze zawody na bardziej wymyślną nazwę jakiegoś szitu

#12 zakładka

zakładka

    Grafoman

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1672 postów

Napisano 13 maj 2013 - 18:22

Ja tam wolę zwykłą kanapkę z masłem i pomidorkiem, jak ze serem ;) A maślaki i tak lubię :D

#13 Kulejorz

Kulejorz

    Luis de Fun

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7408 postów

Napisano 14 maj 2013 - 07:02

uwielbiam kanapki ze serem. snobizm szuka wymyślnych nazw potraw, a cudze chwaliće, swojego nie znacie, a kromka chleba ze serem smakuje lepiej niż wasze zawody na bardziej wymyślną nazwę jakiegoś szitu

:lol: :lol: swojskie klymaty :D

#14 zakładka

zakładka

    Grafoman

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1672 postów

Napisano 16 maj 2013 - 13:50

Biorę sobie z tej książki przepis i zrobię zaraz coś fajnego :) Jak się uda, to może napiszę, a jak nie ...to nie ;)

Użytkownik zakładka edytował ten post 16 maj 2013 - 13:50


#15 zuza88

zuza88

    Nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 25 lipiec 2013 - 21:27

jakiś przepis na schab bez tłuszczu? jestem na małej diecie i szukam sposobu przyrządzenia tego pysznego mięska "na chudo":)



#16 senda

senda

    Nowy

  • Użytkownicy
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 27 luty 2014 - 02:15

pierwszy raz słyszę o sahlabie, trzeba uzupełnić ten brak wiedzy !





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych